Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Dröm om att slippa inbrott

juni 9, 2008 17:05 by Miss Garden

Så här i semestertider är det viktigt att skydda hus och hem mot inbrott. Jag tänkte tipsa om hur du kan göra för att förebygga inbrott och även för att skydda dina dyrbarheter om någon ändå skulle bryta sig in.

De flesta inbrotten sker när vi är bortresta. Under semestermånaderna görs många inbrott. Om det inte syns att du är bortrest så kan du förhindra inbrottsförsök. Be en granne att ta hand om din post, klippa din gräsmatta, dra upp och ner markiser etc. Om grannarna vet att du är bortrest kan de också vara lite extra uppmärksamma om någon rör sig på din tomt eller om främmande bilar kör på gatan framför ditt hus.

Lite mer konkreta åtgärder kan vara att se till att ha godkända lås på fönter och dörrar. Oftast sker inbrotten via fönster eller altandörrar, så det är viktigt att dessa lås är ordentliga och godkända av försäkringsbolaget. Sätt en timer på några lampor, så det ser ut som om någon är hemma. Använd dock aldrig timer på TV:n eftersom denna då utgör en brandrisk. Skaffa en bankbox eller ett godkänt kassaskåp och lås in de prylar som är extra värdefulla. Lämna aldrig post eller tidningar i brevlådan. Be någon granne att ta hand om posten eller gör uppehåll i tidningsprenumeration och lagra övrig post hos posten under tiden du är bortrest. Lås in cyklar och värdefulla utesaker i förråd eller garage.

Låt bli att städa innan du reser eller låt iallafall lite grejer ligga framme. Ett välstädat hem är ett tecken på att du är bortrest. Bry dig inte om att låsa innerdörrar eller lådor. Dessa är lätta att bryta upp och skulle du få inbrott så blir skadorna mycket större.

Säkerhetsdörrar
En säkerhetsdörr skyddar mot inbrott, men har även en ljudisolerande effekt. Det finns olika klasser för säkerhetsdörrar beroende på hur säker den skall vara. Kolla noga upp vad som gäller med ditt försäkringsbolag innan du monterar en säkerhetsdörr.

Säkerhetsskåp
Ett säkerhetsskåp skyddar dina prylar om du ändå skulle få inbrott. Om du köper någon typ av säkerhetsskåp måste det vara stöldskyddstestade och godkända annars är de inte till någon nytta.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt