Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Dröm om ett bad i trädgården

maj 27, 2008 14:19 by Miss Garden

Det finns mycket man kan göra för att kunna utnyttja trädgården bättre, både för nytta och nöje. Man kan till exempel placera en badtunna i trädgården. En snygg badtunna är inte bara för ditt eget välbefinnande, den blir även en snygg prydnad i trädgården. Många badtunnor kan användas året om. Om man har en bra kamin som värmer vattnet så är det en ljuvlig upplevelse att ta ett dopp i sin badtunna mitt i vintern. Trevligast är det med en badtunna i trä. Många av badtunnorna i trä kan förses med en plastinsats. Badtunnor i plast, med en tunn träpanel förekommer också. Badtunnor i aluminum är i stort sett underhållsfria och helt täta. Genom att klä in dem i träpanel får man ett snyggare utseende på tunnan.

Har man gott om pengar kan man istället köpa ett spa för utomhusbruk. Ett spa är nästan tio gånger dyrare än en badtunna, men har en hel del finesser som en badtunna inte har. Ofta finns det avancerade system med massageeffekt i ett spabad för hemmabruk. Det kan också finnas belysning över och under vattnet mm. Även ett spabad kan användas året om.

Vill man kunna simma lite också kanske man ska fundera på en pool. Visserligen inte lika varmt och skönt som en badtunna eller ett spabad och man kan heller inte använda en utomhuspool året runt. Däremot kan man montera in en jetstream och kunna simma även om poolen inte är så stor. Pooler kan köpas som byggsats från många leverantörer runt om i landet. Det finns alla möjliga former på pooler att köpa, runda, åttakantiga, ovala eller avlånga. Sen kan man naturligtvis planera sin egen pool och få den byggd på plats. Med ett snyggt trädäck runt poolen, eller en fin stensättning så blir swimmingpoolen en förlängning av din altan. Ett lite billigare alternativ till den nedgrävda poolen är en ovanjordspool. En sådan pool monteras fristående på marken, men man kan också bygga in dem i en altan för att få en snyggare lösning. Det billigaste alternativet för pool är en sk. rampool. Den ställs direkt på marken och levereras oftast med reningsverk.


Kreta Pool från Poolmans.se

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt