Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Dröm om ett nytt hus

april 18, 2008 16:51 by Miss Garden

Att bygga hus är ett jätteprojekt. Man skuldsätter sig för livet och man ska förmodligen bo i sin nya villa i åtskilliga år. Det är en massa saker att tänka på när man ska bygga nytt.

Var vill man bo? Inne i stan eller ute på landet? Fabrikstillverkat  eller arkitektritat hus? Trä- eller stenhus?

Bygga hus

När man ska bygga ett nytt hus är det viktigt att vara påläst. Bygglov, avtal och försäkringar kräver mycket tid. Och det är viktigt att inte slarva med de bitarna, eftersom det kan komma att stå dig dyrt. Ofta kan du få hjälp och råd från konsumentvägledare i din kommun. På konsumentverkets hemsida finns också bra tips och råd om hur man kan gå tillväga när man ska bygga nytt.

Hustillverkare

Det finns gott om hustillverkare runt om i landet. Vissa erbjuder kataloghus, dvs ett mer eller mindre färdigt hus. Andra erbjuder arkitektritade hus, där man får ett mer unikt hus. Man kan naturligtvis även anlita en egen arkitekt, som ritar huset efter dina önskemål.

A-hus är en hustillverkare som har lång erfarenhet av att bygga hus. De har säljkontor på många platser runt om i Sverige och även visningshus i Götebort, Norrköping och Stockholm. A-hus har många olika hustyper att välja på och även ett lite billigare alternativ, Basic. A-hus erbjuder även tomter.  

Västkuststugan är ett annat husföretag med lång erfarenhet. Från början var de mest kända för sina fritidshus, men numera kan de även bygga villor. Företaget har återförsäljare från Gävle i norr, till Malmö i söder. Västkuststugan erbjuder standardhus med en mängd olika tillvalsmöjligheter.

En annan hustillverkare, som framförallt bygger hus i södra Sverige, är Europahus. De erbjuder flexibla lösningar, där man kan välja vilken typ av fasad eller grund man vill ha.

Vill man ha ett lite annorlunda hus kan man välja Ollas Timmerstugor. De är hustillverkare som bygger i timmer. De har ett antal standardhus, men de bygger även efter beställarens ritningar, eller ändrar huset efter önskemål.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: hus, villa, bygga
Categories: hus
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed
Kommentarer är stängt