Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Dröm om tjusiga markiser

april 16, 2008 16:58 by Miss Garden

Nu när våren kommit är det kanske dags att tänka på solskydd till sitt hus. Dels kan man montera markiser vid solutsatta fönster, dels kan man sätta upp persienner. Man kan också sätta en terassmarkis över uteplatsen och genom den få skugga när det behövs. Man kan också installera en motordriven markis. Detta kan vara idé om man har en stor tung terassmarkis som är svår att veva ut eller veva in. Det finns även automatik att koppla till motordrivna markiser, så att de fälls ut av sig själva när solen börjar skina.

Ska man bara skydda mot solen är det bra med markiser. Vill man däremot ha möjlighet att skydda mot insyn eller mörklägga ett rum behöver man persienner för fönstret. Att använda persienner som solskydd för ett fönster kan fungera, men eftersom solen fortfarande lyser på fönstret, så skyddar persiennerna inte mot värmestrålning på samma sätt som en markis.

Markiser kan också vara en snygg detalj på ett hus. Om man har markiser som matchar färgen på huset så blir huset helt enkelt snyggare. Med åren bleks markiserna ofta, och sitter markisen på en väderutsatt vägg, så kan den lilla kanten längst ut på markisen bli missfärgad och mögla. Ett bra tips är att ta bort kanten över vintern, när man ändå inte använder markisen så ofta. Då håller den sig snygg i många år. För att få en markis som verkligen passar är det bäst att vända sig till fackhandlare. Varuhus och lågprismarknader erbjuder ofta markiser, men lita inte på att det är någon vidare kvalitet på dessa markiser.

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

april 30. 2009 01:13

Johan på Markisonline

Hos oss väljer man själv måtten på sin markis. Dessutom skickar vi ut gratis vävprov för att underlätta ditt val.

Johan på Markisonline

Kommentarer är stängt