Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Hösten är här

oktober 30, 2009 09:02 by Admin
När jag gick till jobbet idag, kändes det att det börjar bli riktigt kallt. Jag vill inte riktigt erkänna att höstjackan inte stänger ute kylan och att det börjar bli kallt och mörkt. Det possitiva med hösten är att man kan elda i öppna spisen och har flera anledningar till att  titta på TV. 
Det är lite konstigt att det finns en massa musik om sommaren, vintern och om våra vårkänslor. Men knappt inga om hösten? Eller har jag fel? Kanske finns det en hel del musik därute som handlar om sveriges mörkaste årstid. Tyckte låten med Tomas Ledin "håll ut" var en passande låt just nu. För mig handlar den om nutidens problem med globaliseringen, miljöproblemen, arbetslösheten och lågkonjekturen som faller som snö över oss och hoppet och väntan på ljuset. "Håll ut, snart kommer april" och då vänder förhoppningsvis konjekturen och sommaren blir lättare att överleva. Vi kämpar tillsammans mot bättre tider, nästa år är det val och förhoppningsvis blir det en förändring.


Tomas Ledin håll ut!   


Det är väldigt viktigt att man tar hand om sig själv, när det är mörkt dygnet runt. Inte slarva med maten eller ta hand om sin hälsa. Hösten kan vara en tid för depression eller också en tid med mys framför brassan eller slödagar med en boki sängen.

Investera i tid för dig själv och din hälsa

1. Investera i handkräm och läppbalsam.   
Handkräm till nariga händer, som gör att småsår och torrheten från middagsdisken gör att dina händer förblir mjuka och lena.
För att få tips om vilken handkräm du ska använda se Modette test av handkräm.
Även läpparna blir narriga av kylan. Investera i ett lyxigt läppbalsam som luktar gott.  Ett pålitligt läppbalsam återfuktar och smörjer så läpparna blir mjuka, släta och en aning glossiga.
För att hitta rätt läppbalsam i junglen, så har veckorevyn testat dem åt dig! Kolla in testet på läppbalsam.
2. Fotbad
Ta hand om dig själv och dina fötter! Trånga långa dagar i stövlar och kängor, gör att fötterna inte bara blir instängda i värmen utan också får en fuktig miljö. Ta hand om dina fötter och låt dem få ett eget bad och bli insmöjade. Se också till att massera dem, många nerver sitter i fötterna och hela kroppen mår bättre av fotmassage.  Fila fötterna, sätt dem i ett fotbad med såpa och sen ge en insmörjande fotkräms massage. Sist men inte minst, investera i bivaxsalva och smeta på torra hälar innan du ska lägga dig.
3. Spikmatta
Se också till att använda den moderna spikmattan, för dig med bättre ekonomi och vilja - gå på akupunktur. Hösten är en period att hela dig själv på.
4. Vitaminer
S också till att inte slarva med maten. köp extra tillskott av Omega 3 och järn. är du väldigt trött så pröva rosenrot. Ända sedan 1977 har det funnits bevis för att omega-3 kan förebygga utvecklingen av och lindra depression. Det finns också studier som visar att halterna av EPA och DHA i blodet minskar vid depression.
Se också Expressen, 14 tips till en piggare höst.

Halloween i helgen

I helgen stundar också Halloween. Kolla in  DNs Skräckfilmstest. Hur många rätt får du?

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt