Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Julstäda - Miljövänligt

november 29, 2010 09:45 by Admin

Om mindre än en månad är det dags för julafton, men innan det ska man ta sig igenom julruschen, julhandligen, julgranen och julstädningen. gärna allt på en gång också. För att undvika den stress som vanligtvis kommer med julen och julstädningen kommer lite tips:

1. Gör en lista och rangordna rummen hur viktiga de är att städa. Jag brukar prioritera kök och sällskapsrum då de är där gästerna i jul kommer att vara. 

2. Köket används flitigt under jul och därför brukar jag var extra noga här. Spisen gör man lätt ren genom att blanda två delar såpa och en del vatten i en vanlig blomspruta. Spruta ugnen invändigt och sätt på den på ca 100 grader i 20 min. Efter det är det bara att torka bort allt gammalt smuts. tänk på att vara noga när du torkar ur den med riktligt rent vatten så inte maten börjar smaka såpa. 

3. Ett enkelt sätt att fräscha upp mikrovågsugnen kan man använda sig av citron. Ta bara citronsaften och häll i vatten, ställ sedan in den i mikron på full effekt i tre minuter. Citronen ångar upp och gör att smutsen släpper lätt, men också ger av sig en fräsch doft i köket. 

4. Badrummet brukar även de behöva sig en ordentlig omgång. Väggarna tar man lätt hand om genom att blanda fyra delar vatten, två delar såpa och saft från en citron. Bara att blanda i en flaska och spreja på väggen och torka av. 

5. Badkaret gör du rent super-enkelt genom att dela en citron eller grapefrukt på hälften, häll salt på frukten och gnid badkaret. Toalettstolen gör man enklast ren med diskmedel och vatten. Glöm bara inte att gör ren toaborsten sen så den med är fräsch till jul. 

6. Första intrycket för gästerna är alltid hallen, rensa bort skorna så de inte ligger ett berg av dem innanför dörren. Och se till det finns lediga galgar så gästerna har någonstans att hänga sina kläder.

7. Och som toppen över i:t glöm inte att koka disktrasan om du inte redan gjort det. För att den ska hålla sig "bra" året om ska man helst koka den en gång i veckan och alltid skölja ur efetr du använt den och hänga den på tork.

Lycka till med julstädningen och hoppas att tipsen var till liten hjälp. Har du några tips? Dela gärna med dig!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt