Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Klimathotet - hur ska man leva och bo?

november 7, 2008 16:20 by Miss Garden

Jag har funderat mycket på hur man ska leva och bo för att vara lite mer miljövänlig och hjälpa till att förhindra den globala uppvärmningen. Vi har i familjen nu tagit ett steg mot en bättre miljö genom att ansluta oss till kommunens fjärrvärmenät. Vi har även en braskamin som vi eldar i, men helst kanske man skulle använda en pelletskamin istället.

Sen funderar man också mycket på hur man ska transportera sig i framiden. Eftersom vi bor där det är ganska dåligt med bussförbindelser känns det nödvändigt med bil. Men man kan ju kanske välja en miljöbil nästa gång det är dags för bilbyte. Sen hör man att det inte är så bra med etanol heller... Men biogas då? Vad är det egentligen? Jag får helt enkelt läsa på mer, för jag kan alldeles för lite.

En annan bit som jag inte funderat på så mycket tidigare är maten. Visst låter det bra med närproducerad mat, men var hittar man den. På stormarknaden känns det inte som om det finns så mycket mat som ens är producerad i Sverige. Javisst, svenskt kött och svensk mjölk finns ju. Men frukt som kommer från Sverige är en sällsynthet. Då menar jag förstås inte bananer, utan äpplen och päron som faktiskt odlas i Sverige. Kanske är det alldeles för dyrt och många affärer tänker väl mer på hög lönsamhet än att försöka hjälpa till med miljöarbetet.

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt