Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Mitt nya kök - äntligen bestämt oss

augusti 19, 2008 16:36 by Miss Garden

Nu har vi äntligen bestämt oss. Efter besök på mängder av hemsidor för kök och kökstillverkare, efter 1000 tals sidor av kökskataloger och besök hos leverantörer av kök i hemområdet har vi nu äntligen bestämt oss. Och det blev inte så olikt bilden av mina drömmars kök i förra inlägget. Det blir gammaldags köksluckor i elfenbensfärg, dvs inte helt vita, utan lite åt det beige hållet. Bänkskivor, socklar och avslutningshyllor skall vara i ek. Med beslag i antikbehandlad metall, så blir det perfekt. Men när man väl bestämt sig för vilka luckor man ska ha i sitt kök, så är det övrig köksinredning som ska väljas. Ska man ha en rostfri diskho med rostfria avställningsytor, eller ska bara själva hon vara i rostfritt? Eller kanske ska man välja en modernare diskbänk i porslin. Hur praktiskt ska man tänka och hur mycket ska man tänka på design? Får nog bli ett litet mellanting där.

Sen är det själva planeringen av skåp och var vitvarorna skall stå. Ska man ha inbyggnadshäll till spisen eller en vanlig traditionell. Finns det några förändringar att göra som gör köket mer praktiskt? Vi har iallafall bokat tid hos en köksplanerare hos vår återförsäljare, så får han/hon rita vårt nya kök och komma med förslag. Tyvärr finns det nog inte så mycket att förändra i vårt kök, eftersom det är ganska litet och det inte finns så mycket som går att flytta på.

Slutligen ska man lyckas få tag i hantverkare som kan montera det nya köket. Dessutom ska vi fixa lite annan renovering samtidigt, så det kan nog vara snårigt att få ihop allt. Men det är ett kärt nöje. Efter månader av funderingar är det snart äntligen dags...

Snyggt beslag från www.beslagsboden.se

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt