Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Planer på nytt kök

juli 4, 2008 11:49 by Miss Garden

Eftersom jag själv står i begrepp att renovera mitt kök och byta ut både köksluckor och köksinredning, tänkte jag skriva lite om kök och köksrenovering.

Innan du börjar göra om ditt kök är det viktigt att planera ordentligt. Att renovera köket är mycket dyrt, så det är inget man gör om inom de närmaste åren. Ska du göra en totalrenovering får du räkna med att det blir riktigt riktigt dyrt. Har man ett hus som är lite äldre, kanske inte köket heller är så välplanerat. I sådana fall kan det vara bra att anlita en expert som kan göra nya ritningar. Kanske ska diskbänken flyttas och då måste rörledningar dras om.

På senare år har det blivit en viktig sak att inreda sitt kök. Trender avlöser varandra. Ena året ska det vara träluckor, nästa år ska det vara blanka luckor. Just nu verkar trenden gå mot blanka lackade luckor i olika färger. Innan du bestämmer dig kanske du ska försöka tänka några år fram i tiden. Kommer du att tröttna på färgen eller formen på luckorna. Hurpass trendkänslig är du? Om du alltid vill följa med senaste kökstrenden kanske du vill ha just dessa köksluckor nu, men står du ut med köksluckor som är omoderna. Jag tycker att det är bättre att välja en typ av luckor som inte är så beroende av modets växlingar. Klassiska köksluckor som alltid är aktuella. Massiva träluckor eller målade luckor i diskreta färger blir aldrig helt omoderna.

Själv kommer jag att välja en gammaldags stil på mina köksluckor. Gulvita eller antikvita tror jag, med vitrin i vissa skåp. Sen vill jag ha bänkskivor i marmor eller granit... Så ser mina drömmars kök ut.

 


Kök från www.triokok.se

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt