Bostadsgiganten.se
En blogg om hus, hem och trädgård

Tips för dig som har katt

april 29, 2010 18:25 by Miss Garden

Enligt beräkningar som gjorts finns det ca 1,6 miljoner katter i Sverige. Ungefär vart 4:e hushåll äger en eller flera katter. Alla ni som har en katt hemma i huset eller lägenheten vet en sak. Katter fäller och hårar ner. Har man dessutom en innekatt så brukar den fälla lika mycket året om. Hemma har det varit ett konstant dammsugande. Var och varannan dag måste man dammsuga huset för att det inte ska finnas katthår överallt. Har man tygmöbler så syns det oerhört tydligt var kattens favoritplats är, fullt av hår.

Trots att vi borstade och kammade katterna så gjorde det ingen större skillnad, lika mycket hår överallt. Och att sätta sig i en soffa täckt med katthår är inte så fräscht. Men äntligen har jag hittat lösningen som gör att det räcker att dammsuga en eller kanske två gånger i veckan. Denna fantastiska lösning heter Furminator och är den speciell kam som tar bort alla lösa hår från underullen i kattens päls. Varje vecka innan veckostädningen drar igång så kammar vi (eller rättare sagt min man) katterna ordentligt. Varje gång kommer det mängder av hår. Men det gör samtidigt att det blir väldigt mycket mindre hår som hamnar överallt på golv och på möbler.

Furminator finns att köpa på apotek som har sortiment för djur, eller så kan man beställa kammen från någon lämplig webbutik. Furminator finns förutom för katter även för hund och häst. Och då i lite större format. Jag köpte själv min Furminator från canis.se som är en webbutik för framförallt hundar. Visserligen kostar den en del (från 299 kr), men att slippa allt katthår är värt så mycket mer.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt